Dobro je da znate!

Odgovori na često postavljana pitanja i korisni saveti.

Na koje proizvode se odnose ova uputstva?

Sledeća uputstva i saveti odnose se isključivo na d-c-fix® i KOMAR® proizvode.

 

Šta je potrebno od pribora?

Praktično ništa osim meke pamučne tkanine.

 

Kakva treba da bude površina na koju se nanosi stiker?

Površina treba da bude ravna i glatka, suva i čista - bez prašine i masnoća. Ukoliko nalepnicu postavljate na površinu koju je moguće oprati ( prozorsko staklo, komad nameštaja, pločice, laptop, itd.) najbolje je do to i učinite. U protivnom, prebrišite površinu čistom suvom krpom da bi ste uklonili prašinu. Neravne i površine sa teksturom se ne preporučuju kao ni sveže okrečeni zidovi. Morate sačekati 3 nedelje da bi se boja na zidovima potpuno osušila.

 

Postavljanje stikera?

Odvojte motiv od podloge i pažljivo ga naslonite na površinu na koju postavljate nalepnicu. Čistom mekom krpom, potezima od sredine prema ivicama, pažljivo pritiskajte stiker. Ako niste zadovoljni rezultatom, pažljivo ga odlepite i ponovo zalepite, a ukoliko jeste, još jednom pređite preko stikera mekom krpom uz malo jači pritisak.

 

Postavljanje STATIC stikera?

Površinu na koju postavljate nalepnicu naprskajte vodom pomoću prskalice. Odvojte motiv od podloge i pažljivo ga prislonite na željenu površinu. Sloj vode ispod stikera omogućava da ga slobodno pomerate do željene pozicije.

Vodu i vazduh istiskujte u smeru ivica mekom krpom. Pritiskajte blago, da bi kasnije, kada utvrdite da nema većih mehurova, snažnijim pritiskom istisnuli preostalu vodu i vazduh. Eventualno početno zamagljenje nestaće u roku za par dana pri sobnoj temperaturi.

 

Mehurovi vazduha?

Pažljivo probosti mehur iglom i istisnuti vazduh.

 

Skidanje stikera?

Kada rešite da uklonite striker, jednostavno ga odlepite. Stiker se najlakše skida dok je topao a za zagrevanje možete koristiti fen za kosu. Eventualne ostatke lepka sa podloge možete da uklonite alkoholom.

 

Može li stiker da se koristi više puta?

Ako stiker nije bio zalepljen na papir, karton ili nekvalitetno okrečen zid, moguće ga je pažljivim skidanjem ponovo postaviti na neko drugo mesto.